Bine ati venit Vizitator | RSS
Miercuri
19.Iun.26, 1:34:16 AM
Tricotaje unice pentru tine...
             si copilul tau...
              
Acasa Puncte de baza in crosetat - Forum Inregistrare Conectare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Cautare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Crosetat » Lectia de crosetat » Puncte de baza in crosetat
Puncte de baza in crosetat
tricotaje_copiiDate: Luni, 10.Dec.06, 11:08:17 PM | Message # 1
Group: Şterse

Jeteu = Se ia firul pe croseta fara a se lucra, formandu-se o bucla.
Ochi de lant(randul de baza) = Firul de lucru se infasoara pe degetul aratator de la mana stanga.La capatul firului de face o bucla ale carei extremitati se tin intre degetul mare si cel mijlociu de la mana stanga.Firul care vine de pe deget la bucla trebuie sa fie deasupra iar capatul lui dedesesupt.Tii croseta in mana dreapta si o introduci prin fata buclei, iei fir pe croseta(un jeteu) si il treci prin bucla si obtii astfel primul ochi din lant.Se ia din dou fir pe croseta il treci prin primul ochi si ai acum 2 ochiuri de lant.Repeti operatiunea pana obtii numarul de ochiuri necesari modelului ce urmeaza sa il executi
Piciorus orb = se introduce croseta intr-un ochi al lantului de baza (sau in alt punct, dupa cum este cerinta modelului), se ia un jeteu pe croset si se trece prin bucla care se afla pe croset.
Se repeta ori de cate ori este necesar introducand croseta in ochiul urmator.
Piciorus mic = dupa ce lucrezi randul de baza, introduci croseta intr-un ochi al lantului de baza (sau alt punct in functie de cerinta modelului), iei jeteu, scoti o bucla, iei jeteu pe care il treci prin cele 2 bucle aflate pe croseta .Repeti aceasta operatiune ori de cate ori o cere modelul, introducand croseta in ochiul urmator. La sfarsitul randului inainte de intoarcerea lucrului pentru executarea randului urmator se croseteaza un ochi de lant pentru ca marginea lucrului sa ramana dreapta si sa nu deformeze modelul.
Piciorus mare = are corespondenta pentru 3 ochiuri de lant. Se ia un jeteu introduci croseta in punctul cerut de model (rand baza) iei jeteu tragi bucla iei jeteu si il tragi prin primele doua bucle aflate pe croseta apoi se ia jeteu care se trece prin urmatoarele doua bucle (ultimile doua bucle aflate pe croset)Repeti ori de cate ori este necesar si o cere modelul.La sfarsitul fiecarui rand inainte de intoarcerea lucrului lucrezi 3 ochiuri de lant pentru ca lucrul sa nu stranga marginea crosetata.In practica aceste 3 ochiuri de lant formeaza primul piciorus al randului urmator.
Piciorus mare redus= se ia un jeteu se introduce croseta intr-un ochi al punctului de baza sau oricare alt punct cerut de model , apoi se ia un jeteu se trage o bucla, se ia un jeteu care se trage prin cele 3 bucle aflate pe croseta.
Repeti operatiunea ori de cate ori este nevoie.La sfarsitul fiecarui rand , inainte de intoarecerea lucrului pentru executarea randului urmator , se croseteaza doua ochiuri de lant ce constituie primul piciorus al randului urmator.

Picioruse mari unite
Se ia un jeteu, se introduce croseta intr-un ochi al lantului de baza sau oricare alt punct cerut de model, alt rand etc, se trage o bucla se ia un jeteu care se trage prin primele 2 bucle aflate pe croset se ia un jeteu si se introduce croseta in ochiul urmator al lantului de baza, se ia un jeteu se trage o bucla se ia un jeteu si se trece prin primele 2 bucle aflate pe croseta apoi se ia un ultim jeteu care se trece prin ultimile 3 bucle de pe croseta.La sfarsitul fiecarui rand se croseteaza 3 ochi lant inainte de intoarcerea lucrului, care formeaza primul piciorus de lant al randului urmator si care tine marginea lucrului dreapta
In acelasi mod se executa 3-4-5 sau mai multe picioruse unite

Adaugat (10.Dec.06, 11:08:17 PM)
---------------------------------------------
1. ochi de lant - simbolizat printr-un oval/cerculet gol
2. piciorus orb= pic.scurt = uneori,chiar si pic. mic - simbolizat printr-un oval/cerculet plin
3. piciorus mic = pic. simplu - simbolizat printr-o bara verticala (I) sa un X
4. piciorus mare redus (uneori este numit pic. mare!!!!) - simbolizat printr-un T
5. piciorus mare = piciorus inalt = pic. lung - simbolizat printr-o bara verticala taiata de una orizontala
6. piciorus inalt dublu/triplu/cvadruplu... - simbolizat printr-o bara verticala taiata de 2/3/4... bare orizontale
7. jeteul nu se noteaza pe diagrame

 
AnukDate: Marti, 10.Dec.21, 8:38:32 PM | Message # 2
Group: Şterse

Daca intrebarea mea nu se incadreaza aici, atunci scuze.

Cam cate ochiuri (picioruse) ar trebui sa aibe o caciulita pentru o fetita de 1 si 6 luni? Firul se lucreaza cu croseta nr3 sau 3si jumatate. Va rog ajutati-ma.

 
tricotaje_copiiDate: Marti, 10.Dec.21, 9:23:35 PM | Message # 3
Group: Şterse

Quote (Anuk)
Cam cate ochiuri (picioruse) ar trebui sa aibe o caciulita pentru o fetita de 1 si 6 luni? Firul se lucreaza cu croseta nr3 sau 3si jumatate.

De obicei caciulitele crosetate se incep de sus si cam totul depinde de modelul pe care vrei sa-l faci.Se inmulteste pana ajungi la circumferinta dorita apoi se merge drept.
Daca vrei te pot ajuta cu modele,doar sa-mi spui cam ce te-ar interesa.
 
AnukDate: Miercuri, 10.Dec.22, 9:15:51 PM | Message # 4
Group: Şterse

Vreau sa fac un fel de bereta sau bascuta, (problema este ca fetita nu se afla langa mine, este un cadou) stiu sa o incep de sus apoi cresc, apoi scad ideea este ca partea aceea care ar trebui sa vina mai stransa pe cap nu imi dau seama cam de cate picioruse sa fie.
flower Multumesc pentru ajutor.
 
Forum » Crosetat » Lectia de crosetat » Puncte de baza in crosetat
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Copyright MyCorp © 2019